خبرویژه سطح دو

سفر برای این دو نفر عشق است

نمیتوانیم به شکل گزینشی به ایران نگاه کنیم چراکه همه جای کشور برای ما عزیز است و زیبایی های منحصر به فردی دارد.

به گزارش مشق صلح، نزدیک به پنج سال است که به بیش از ۲۵ استان کشور سفر کرده اند. دو رفیق همسفری که امروز به عنوان برادران ایرانگرد شهرت دارند.  برنامه سلام صبح بخیر شبکه سه سیما “با دعوت از آنان (عارف طحان و آراد پیروان) در حوزه گردشگری با آنان به گفتگو پرداخت که با هم می خوانیم.

 

مجری: چگونگی شکل گیری رفاقت شما و آغاز این هدف مهم یعنی ایرانگردی، از چه زمانی آغاز شد؟

عارف طحان: من‌ و آراد در یک‌تور گردشگری باهم‌آشنا شدیم. سفر برای مادو نفر عشق است؛ ما هدفمان زندگی در سفر است و امیدواریم بزودی پس از تکمیل ایرانگردی، جهانگردی را آغاز کنیم و سفیران خوبی برای فرهنگ و ارزش های والای کشور باشیم.

مجری: شما دو نفر اصالتا اهل کجا هستید و پس از این همه گشت به نقاط مختلف کشور کجا را بیشتر پسند کردید و به آن علاقه دارید؟

آراد پیروان: من اصالتا اهل استان مازندران و شهر قائمشهر هستم و عارف هم‌ اصالتا اهل اهواز و استان خوزستان است؛ حقیقتا ما واقعا نمیتوانیم به شکل گزینشی به ایران نگاه کنیم چراکه همه جای کشور برای ما عزیز است و زیبایی های منحصر به فردی دارد.

مجری: ظاهرا اخیرا به استان خوزستان و شوشتر و سازه های آبی آن که قدمت طولانی دارد سفر داشتید، درباره این مجموعه توضیح دهید؟

عارف طحان: بله. شهر شوشتر قدمت تاریخی زیادی دارد و در آن تلاقی طبیعت و تاریخ را شاهد هستیم و پیش از هر چیز باید اشاره کنیم که سازه های آبی شوشتر دارای قدمتی بسیار غنی هستند و ساخت آنها به دوران هخامنشیان باز می‌گردد. سازه های آبی شوشتر را باید یکی دیگر از افتخارات ایرانیان دانست که از گذشته به یادگار مانده است. این اثر تاریخی که حتی در یونسکو نیز به ثبت رسیده و از آن بعنوان میراث جهانی سازه های آبی شوشتر یاد می کنند با توجه به علم مهندسی و ابزارآلات آن زمان، واقعا یک پدیده بسیار عجیب محسوب می‌شود. جالب است بدانید که شهر شوشتر، دارای پیشینه‌ای هزاران ساله است و قدمت آن به دوران پارینه سنگی و پیش از تاریخ باز می‌گردد. دلیل رونق همیشگی شوشتر در تاریخ، مجاورت آن با رودخانه خروشان کارون بوده است. از طرفی نزدیکی با معبد چغازنبیل، این شهر را میان ایلامیان بسیار معتبر کرده بود. همه این دلایل باعث شدند تا اولین تمدن‌های ایرانی، در شوشتر شکل بگیرند.

مجری: شما به کل کشور سفر کرده اید آیا مشکل درآمدی ندارید؟ جالب است بدانیم هزینه سفرها به چه شکلی تامین میشه؟

آراد پیروان: بله ما تقریبا نود درصد کشور که حدود ۲۵ استان هست به شکل کامل طبیعتی و تاریخی و شهرگردی گشتیم، که امیدواریم بزودی و در کنار هم بتوانیم کل کشور و سپس جهان ‌را بگردیم،  سوال خوبی طرح کردید ما سفرِ ارزان می رویم و عمدتا بخاطر شرایطی که داریم (همیشه در سفریم) شغل های روز مزدی و کارگری با درآمد کمتر رو دنبال میکنیم و سبک سفر ما یک سبک سفر ارزان است که بسیاری از گردشگران در سطح جهانی هم آن را دنبال میکنند به نام سفر های بکپکری و هیچهایکی که در این نوع سفر که در ایران به نام مرامی سفر کردن ترجمه شده بسیاری از هزینه های ما هم کم شده است.

عارف طحان: یک نکته که باید اضافه کنم به صحبت های آراد این هست که ما مثلا لوکس سفر نمی کنیم و عمدتا سفرهای کمپی هستیم و در چادر شخصی و امکاناتی که در کوله پشتی خود داریم اموراتمون رو میگذرونیم.

مجری: اگر صحبت پایانی دارید مطرح کنید.

عارف طحان: امیدواریم که بتوانیم سفیران خوبی برای کشور عزیزمان باشیم. حقیقتا پس از وقایع تلخ سه سال گذشته و بحران جهانی بیماری کرونا و کمرنگ شدن سفرها، بسیاری از گردشگران، اهل سفرها، اقامتگاه های بومگردی،  هتل ها،  آژانس های مسافرتی و تور لیدرها ضررهای هنگفتی را تحمل کردند و به نوعی کسب و کار آنها تحت شعاع قرار گرفته است. ما بعنوان ایرانگرد به نمایندگی از همه جامعه بزرگ گردشگری کشور از آقای ضرغامی وزیر محترم میراث فرهنگی و گردشگری کشور تقاضا داریم که با همفکری با صاحب نظران این حوزه فکر چاره ای برای آینده شغلی آنان انجام بدهند.

نمایش بیشتر

دیگر خبرها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا