اقلیمخبرخبر فوریدسته‌بندی نشدهویژهویژه سطح دو

درآمد ۳۰ میلیون تومانی ماهانه مافیای زباله از هر زباله‌گرد

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند از درآمد ۳۰ میلیون تومانی مافیای زباله به ازای هر زباله‌گرد به صورت ماهانه خبر داد.

به گزارش مشق ‌صلح،  رضا محمدی برگزار شد گفت: برای ایجاد تحول در زیرساخت‌های خدمات شهری نباید اینگونه تصور کرد که با یک کلید و در فرصتی اندک این تحول قابل اجرا باشد؛ بلکه بی‌تردید باید مقدماتی برای این مهم فراهم شود. امروز توانستیم پس از حدود شش ماه تلاش اصلاح قراردادها را محقق کنیم قراردادهایی که از جنس پرداخت هزینه در قبال کار انجام شده است. قراردادهایی از جنس نیروی تامین اجتماعی و ماشین‌آلات و محتوایی که به گونه‌ای تدوین شده که نیازها با مأموریت‌ها همخوانی داشته باشد. قطعا در چنین شرایطی است که نظارت بر شیوه عملکرد پیمانکاران در رفت‌وروب نیز نظارت‌پذیر می‌شود.

 

وی ادامه داد: امروز پیمانکاران در قراردادهای جدید به کیلوگرمی که زباله‌ جمع‌آوری می‌کنند و کیلومتری که نظافت می‌کنند هزینه دریافت می‌کنند. امروز بابت عملکرد پیمانکار پول می‌دهیم و در همین راستا مرکز رصدی را احداث کردیم که تمام ماشین‌های مکانیزه در این مرکز قابل رصد هستند و از طریق جی پی اس و سنسورهایی که در ابزارهای این ماشین‌آلات طراحی شده نظارت مستمری بر روی آنها صورت می‌گیرد.

 

پیمانکاران حق ندارد از اتباع غیرمجاز استفاده کند

مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند تهران با تأکید بر این‌که در حال حاضر ۶۰ درصد شکایت‌های حوزه پسماند و رفت‌وروب شهر در ساماه ۱۳۷ کاهش پیدا کرده است، افزود: پس از نظارت‌پذیر شدن قراردادهای جدید و تغییرات در محتوای قراردادها و همچنین انتخاب پیمانکارهایی که بتوانند پاسخگوی جغرافیایی که در اختیار آنها باشد می‌توانیم تفاوت را در نظافت شهر احساس کنیم. امروز جغرافیای منطقه ۲ به دست یک پیمانکار است و بر اساس قراردادی که با او منعقد شده حق ندارد از اتباع غیرمجاز استفاده کند و نباید کسری تجهیزات داشته باشد و برای همه این مسائل باید پاسخگو باشد.

پیمانکاران به کیلوگرمی که جمع‌آوری می‌کنند پول دریافت می‌کنند

وی ادامه داد: فرآیند اصلاح شده و امروز پیمانکاران به کیلوگرمی که جمع‌آوری می‌کنند پول دریافت می‌کنند. بر همین اساس در فروردین‌ماه سال جاری حدود ۱۰ درصد زباله تهران افزایش پیدا کرده چرا که پیمانکار ما حتی زباله و لجن انتهای نهرها را هم جمع‌آوری می‌کند و اثر این افزایش ۱۰ درصدی این شده که کوچه پس کوچه‌ها و داخل نهرها تمیزتر شده است.

محمدی گفت: سال‌های سال در حوزه شهری از باب تجربه و فرهنگ شهری همه بر روی جمع‌آوری زباله در ساعت ۲۱ اتفاق نظر دارند و هنوز در ذهن ما این موضوع جا افتاده است اما از زمانی که مخازن زباله در شهر مکانیزه شد شهروندان تصور کردند در هر ساعتی می‌توانند زباله‌ها را درون این مخزن‌ها بریزند؛ لذا نیاز است امروز بر روی موضوع اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی این حوزه با جدیت ورود پیدا کنیم و این تغییر رفتار شهروندی را باید مورد توجه قرار دهیم و نسبت به اصلاح آن اقدام کنیم. بی‌تردید در ترافیک تهران در ساعاتی که می‌شود راحت‌تر تردد کرد ساعت سه تا حدود شش بامداد است.

خدمات شهری تماما هزینه است

وی در خصوص موضوع صرفه‌جویی در هزینه‌ها پس از انعقاد قراردادهای جدید تصریح کرد: موضوع صرفه‌جویی در قراردادها اصلا نگاه مورد نظر ما در مدیریت پسماند نیست. بی‌تردید خدمات شهری تماما هزینه است. ما حقوق پاکبان‌ها را از حداقل هشت میلیون تومان به ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان افزایش دادیم و این موضوع از بهمن‌ماه و اسفندماه اعمال شد.

برخورد با پیمانکارانی که از کوکان بهره بگیرند

مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند تهران تأکید کرد: بکارگیری کودک کار جرم است و پیمانکاری که چنین کاری کرده باشد مرتکب تخلف و جرم شده و با او برخورد می‌شود. البته بکارگیری اتباع مجاز توسط پیمانکاران امکان‌پذیر است. کسانی از زباله خشک بهره می‌بردند براساس آخرین مطالعات با توجه به این‌که روزانه هر شهروند حدود ۷۵۰ گرم زباله تولید می‌کند و حداکثر ۳۰ درصد زباله تهران خشک است؛ در بهترین حالت از طریق بکارگیری سامانه نوماند و ام آر اف‌ها حداکثر ۱۵ درصد این زباله تفکیک می‌شود. ۱۵۰۰ تن زباله خشک وجود دارد که متاسفانه به دست مافیای زباله می‌افتاد و از طریق بکارگیری پول کتری‌ها این زباله را از مخازن جمع‌آوری می‌کردند و چهره شهر را بهم می‌زدند. حدود ۶۰۰۰ زباله‌گرد در تهران فعال بود؛ اما با افزایش ۱۰ درصدی که میزان زباله در فروردین‌ماه امسال داشته است و با برخوردهایی که برای موضوع تفکیک از مخازن صورت گرفته شاهد کاهش این موضوع هستیم.

تفکیک زباله از مخازن زباله جرم است

برخورد با گاراژهایی که خرید و فروش زباله می‌کنند

 

وی در خصوص موضوع تفکیک زباله از مخازن زباله گفت: این اقدام جرم است و گاراژهایی که خرید و فروش زباله می‌کنند با آنها برخورد می‌شود برای این موضوع دستور قضایی اخذ کردیم و تاکنون ۸۰ گاراژ پلمب شده است خودروهایی که نسبت به جمع‌آوری و انتقال این زباله‌ها اقدام می‌کنند از طریق همکارانمان مستقر در بزرگراه‌ها رصد و نهایتا با همکاری پلیس راهور توقیف می‌شوند. بی‌تردید امروز زباله‌گردها کاهش پیدا کرده‌اند. با تفکیک غیرمجاز و زباله‌گردها به شیوه‌های مختلف برخورد شده و امروز کار آنها دیگر توجیح اقتصادی ندارد.

محمدی با اشاره به این‌که در فروردین‌ماه سال ۱۴۰۲، ۵۴۰۰ تن زباله جمع‌آوری شده است، اضافه کرد: در فروردین‌ماه امسال این میزان به ۶۷۰۰ تن رسیده است. از این میزان در گذشته توسط دستگاه‌های پردازش چهار درصد تفکیک می‌شد اما این رقم امروز به هشت درصد رسیده است. همچنین ۱۵۰۰ تن تفکیک از مخازن همچنان ادامه دارد که دیگر توسط سازماندهی‌های غیرقانونی صورت نمی‌گیرد بلکه توسط معتاد متجاهری که اقدام به تفکیک زباله از مخازن می‌کند صورت می‌گیرد.

مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند تهران در خصوص سهم آرادکوه در بوی نامطبوع فرودگاه امام خمینی(ره) گفت: در گذشته شهرداری تهران و مجموعه آرادکوه ۱۰ درصد سهم در این موضوع دارند و ۹۰ درصد سهم به کارخانه‌ها، دامداری‌ها و … این منطقه مربوط می‌شود. به ازای یک زباله‌گرد ماهانه مافیای زباله ۳۰ میلیون تومان درآمد کسب می‌کردند.

به گزارش ایسنا، در حاشیه بازدید خبرنگاران از روند نظافت و رفت‌وروب شهر نیز رضا محمدی مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند در جمع خبرنگاران اظهار کرد: رفت و روب شهر را سعی می‌کنیم  با حداقل آسیب به لحاظ ترافیکی انجام بدهیم و باید گفت که ۲۴ ساعت کار جمع آوری پسماند انجام می‌شود.

نمایش بیشتر

دیگر خبرها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا