وضعیت لرستان تامل برانگیز است
لرستان مقصد یازدهمین سفر استانی رئیس دولت سیزدهم بود. بازدید از طرحها و پروژههای زیربنایی استان، دیدار با نخبگان، جانبازان، خانواده شهداو قشرهای مختلف مردم، شرکت در جلسه شورای اداری از مهمترین برنامههای سفر سید ابراهیم رئیسی به استان لرستان بود.
به گزارش مشق صلح، آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس قوه مجریه صبح جمعه ۱۹ آذر وارد فرودگاه خرمآباد شد و در بدو ورود از سوی حجتالاسلام والمسلمین سیداحمدرضا شاهرخی نماینده ولی فقیه در استان، فرهاد زیویار استاندار و مسئولین ارشد استانی مورد استقبال قرار گرفت. غلامحسین اسماعیلی رئیس دفتر رئیسجمهور، سید صولت مرتضوی معاون اجرایی رئیسجمهور، علیاکبر محرابیان وزیر نیرو، سید جواد ساداتینژاد وزیر جهاد کشاورزی، سید حمید سجادی وزیر ورزش وجوانان و تعاون، حجتالله عبدالملکی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رئیس قوه مجریه را در این سفر همراهی میکردند. تعدادی دیگر از وزرا هم در جریان این سفر با حضور در استان لرستان در جریان مشکلات مرتبط با حوزه وزارت خود قرار گرفتند.
رئیس جمهور در بدو ورود به لرستان در فرودگاه با بیان اینکه شرایط لرستان به شدت ما را رنج میدهد، تأکید کرد: محور برنامه ما در لرستان این است که موانع و مشکلات آن را بررسی کنیم و آنچه که میشود در استان تصمیمگیری و آنچه هم که لازم است در تهران پیگیری شود تا بتوانیم از رنج بیکاری و بیشغلی لرستان بکاهیم و ظرفیتهایی که در آن وجود دارد بهکار گرفته و احیا شود.
رئیسی بلافاصله پس از ورود به خرمآباد در کارخانه نیمهفعال یخچالسازی بوژان لرستان حضور یافت و در گفتوگو با مسئولین و کارگران این کارخانه در جریان ظرفیتها و مشکلات این مجموعه تولیدی قرار گرفت. در این بازدید تعدادی از کارگران از نزدیک مشکلات و دغدغههای خود را با رئیس جمهور در میان گذاشتند.
پس از آن رئیس دولت سیزدهم از قلعه تاریخی-فرهنگی فلکالافلاک خرم آباد بازدید و بر فراهم کردن شرایط ثبت جهانی این قلعه تاکید کرد. رئیسی در این دیدار بر ضرورت آزادسازی حریم قلعه فلکالافلاک به عنوان یکی از مشکلات این مجموعه تاریخی-فرهنگی تاکید کرد و گفت: قلعه فلکالافلاک از آثار تمدنی و مدنیت مردم این خطه است و باید به خوبی نگهداری و معرفی شود.
برنامه بعدی رئیس دولت سیزدهم حضور در بیمارستان شهید رحیمی خرمآباد بود که در این بازدید پرستاران بیمارستان شهید رحیمی در گفتوگوی چهره به چهره، برخی از مشکلات شغلی و دغدغههای خود را با رئیسی در میان گذاشتند.
رئیس قوه مجریه در سخنرانی خود در این بیمارستان، پرستاران را الگوی ایثار، مهربانی و صبوری توصیف کرد و با اشاره به اهتمام دولت بر رفع مشکلات پرستاران گفت: وزارت بهداشت و درمان وظیفه دارد مشکلات پرستاران را تا رسیدن به نتیجه نهایی با جدیت پیگیری کند.
عصر جمعه رئیس جمهور به دیدار جمعی از کشاورزان و کارآفرینان استان لرستان رفت و مشکلات بخش کشاورزی، دامداری و آبزیپروری استان را مورد بررسی قرار داد. وی در این دیدار ضمن تاکید بر اینکه موانع رشد و توسعه کشاورزی استان لرستان باید برطرف شود، ایجاد صنایع تبدیلی را مهم ارزیابی و اظهار کرد: امروز در مناطق مختلف کشور از جمله لرستان نیازمند راهاندازی صنایع تبدیلی هستیم تا از خامفروشی جلوگیری کرده و ارزش افزوده زیادی برای کشاورزان تامین شود و در این زمینه مسئولین مربوطه موظف هستند حمایتها و پشتیبانی لازم را به عمل آورند.
در حاشیه این دیدار سید جواد ساداتینژاد وزیر جهاد کشاورزی، لرستان را بهشت گیاهان دارویی دانست و عنوان کرد: ۱۵۰۰ میلیارد تومان برای توسعه گلخانهها، صنایع تبدیلی و دامپروی صنعتی در استان در این سفر پیشبینی شده است.
رئیس قوه مجریه پس از آن با نخبگان، علما و اقشار مختلف مردم لرستان دیدار و گفتوگو کرد. وی در این دیدار، توسعهیافتگی در کشور را تحتالشعاع عدالت برشمرد و بیان کرد: یک عده میخواهند با طغیان، زیادهخواهی، سلطهطلبی و تفرعن به عالم و مردم ظلم کنند.
در این دیدار سید احمدرضا شاهرخی نماینده ولیفقیه در لرستان وضعیت این استان را تأسفبار دانست و خطاب به رئیس قوه مجریه گفت: مصوباتی که در جلسه شورای اداری خواهید داشت میتواند تحول را با جهش برای استان در پی داشته باشد.
همچنین در این جلسه احمد مبلغی نماینده مردم لرستان در مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: انتخاب افراد بومی در مقام نماینده ولیفقیه و استاندار لرستان و اعتماد به چهرههای بومی، کار ارزشمندی بود که امید بیشتری در استان ایجاد کرده است.
رئیس جمهور همچنین در این سفر از نمایشگاه مسائل استان لرستان که با همت دستگاههای نظارتی و اطلاعاتی استان و با هدف معرفی مسائل استان و راهکارهای برونرفت از آنها در حوزههای مختلف، برپا شده بود، بازدید کرد و در جریان مسائل، موانع و ظرفیتهای پیشرفت و آبادانی در حوزههای مختلف اقتصادی، کشاورزی، زیربنایی و مسائل اجتماعی و فرهنگی استان لرستان قرار گرفت.
رئیس قوه مجریه در جلسه شورای اداری استان لرستان هم شرکت کرد و در این جلسه با اشاره به پروژههای ناتمام در کشور گفت: نزدیک ۵۰ سال پروژه ناتمام در کشور داریم لذا هیچ راهی نیست مگر اینکه پروژهها را اولویتبندی و تمام کنیم.
همچنین در این جلسه علیاکبر محرابیان وزیر نیرو گفت: ۸ سد لرستان از ۱۰ تا ۸۸ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
در این جلسه سیدرضا فاطمیامین وزیر صمت هم اظهار کرد: ۱۲ طرح با بیشاز ۳۵۰۰ شغل داریم که ۷۸۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری جدید داریم که با اجرای آن تحول قابل ملاحظهای در بخش صنعت و معدن استان خواهیم داشت.
فرهاد زیویار استاندار لرستان هم در این جلسه گفت: در حق صنایع لرستان طی دو دهه اخیر جفا شده است و واگذاریهای نامناسب، مدیریتها ناکارآمد و رانتها مزید بر علت بوده است.
همچنین محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامیدر این جلسه بیان کرد: ۶۰ میلیارد برای تکمیل مصلیها و مساجد لرستان در نظر گرفته شده است.
حجتالله عبدالملکی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم در این جلسه توجه به کاهش نرخ رشد جمعیت لرستان را ضروری دانست.
همچنین حمید سجادی وزیر ورزش و جوانان در این جلسه عنوان کرد: ۱۳ پروژه ورزشی در شهرستان کوهدشت در حال پیگیری است.
در این جلسه سید جواد ساداتینژاد وزیر جهاد کشاورزی از شروع به کار ستاد کنترل و جلوگیری از زوال زاگرس در لرستان خبر داد.
رئیس دولت سیزدهم در پایان سفر خود به لرستان در یک نشست خبری با اصحاب رسانه در لرستان شرکت و تاکید کرد: باید مردم احساس کنند که وضعیت و شرایط آنها متفاوت شده و اگر بیکاری تا دیروز وجود داشت، امروز دارد زمینه اشتغال فراهم میشود.
وی در این نشست خبری گفت: با همتی که در وجود مردم لرستان می بینم و با وجود مسئولینی که باید پای کار باشند دولت مصمم است که مشکلات لرستان را به عنوان مسائل اصلی خود دنبال کند و به سامان و نتیجه جدی برساند.